Leírás

Településünk 1813-ban alapult az elnéptelenedett Kovácsházi pusztában. Néhány évvel korábban települtek ide református kertészek, de az alapítás éve mégis 1813-ra tehető. Az elmúlt kétszáz év alatt a település sokat fejlődött. 1969. július l-jén a községet Mezőkovácsháza nagyközséghez csatolták.

Friss hírek megyénkből

  • Hibás feed URL.

Friss topikok

  • István Kaskötő: Ahogy én emlékszem az Örgehát csúfnév eredetéere az így hangzik. Egy idegen megy az országúton és ... (2016.01.26. 17:20) Ürgehát?

Címkék

A felújitott kis-iskola épületében...

2016.01.17. 13:13 Reffi Admin

A Reformátuskovácsházi Iskola Facebook-os üzenőfalán Bontovics Krisztián az alábbi bejegyzést tette közzé:

Információ, tájékoztatás, tények, a Járást 18 települését kiszolgáló TKKI Innovációs, Oktatási és Közösségi Központról (Mezőkovácsháza, Reformátuskovácsháza):

A több, mint 1000 négyzetméteres belső és 2000 négyzetméteres külső térrel (teljesen felújított termek, műhelyek, közösségi terek, kültéri játszótér és fitnesz eszközök) és a több, mint 130 millió forint értékű, minden korosztálynak megfelelő modern eszközparkkal felszerelt Türr István Képző és Kutató Intézet Innovációs, Oktatási és Közösségi Központja 2016 tavaszán (március, április) Mezőkovácsházán (Reformátuskovácsháza) fog megnyílni.

2015.12 végéig és 2016. év elején az EU feltételeinek megfelelően csak a TIOP ingatlan fejlesztési projekt valósul meg (épület, közmű, felszerelés).

A központ a felzárkózást, esélyegyenlőséget, hátrányos helyzet csökkentését, közösségformálást, a munkanélküliség csökkentését, és a munkaerő-piacra történő visszajuttatást hivatott segíteni, támogatni, minden funkciójával. Segíti a közösségi szolgáltatásokhoz való általános hozzáférési problémák enyhítését, ellátásainak korszerűsítését és helyzetük javítását. A Központok és az általuk nyújtott szolgáltatások elősegítik az iskolázatlanság és a képzettségek hiányából adódó munkanélküliség csökkentését, felszereltségükkel, infrastruktúrájukkal és a kialakított funkcióikkal alkalmasak a társadalmi és munkaerő-piaci integráció első lépéseinek támogatására.

A Központ Járási Intézmény, és a Járást, 18 települést és lakóit szolgálja majd ki. Ez a központ nem csak képző és oktató helyszín lesz, hanem közösségi, innovációs, szociális, sport, prevenciós és egyéb funkciókkal ellátott multifunkcionális központ. Természetesen lehetőségeihez képest olyan igényeket elégít majd ki járási szinten is, amilyen igények a lakosság, az intézmények, a települések, a munkáltatók, civil szervezetek, iskolák, óvodák részéről felmerülnek. A központ, a települések lakói és mindenki részére nyitva áll majd, a Járás lakói Jövőjének jobbítása érdekében.

Az EU-s szabályoknak megfelelően a kötelező projekttábla az épületen kívül és belül is megtalálható. Részlegesen és tervezetten a központ lehetőségeihez képest már decembertől is elkezdett Mezőkovácsházán és a járásban élőkért működni tervezetten közösségi funkciókkal. Megvalósított programok leírása a link oldalán alul,

http://kozossegikozpont.tkki.hu/helyszinek/mezokovacshaza/

Köszönjük a tájékoztatást!

* A Facebook-on közzétett cikk újratördelés, és elgépelések javítása után került ki az oldalra.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ref-kovacshaza.blog.hu/api/trackback/id/tr538280110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.