Leírás

Településünk 1813-ban alapult az elnéptelenedett Kovácsházi pusztában. Néhány évvel korábban települtek ide református kertészek, de az alapítás éve mégis 1813-ra tehető. Az elmúlt kétszáz év alatt a település sokat fejlődött. 1969. július l-jén a községet Mezőkovácsháza nagyközséghez csatolták.

Friss hírek megyénkből

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • István Kaskötő: Ahogy én emlékszem az Örgehát csúfnév eredetéere az így hangzik. Egy idegen megy az országúton és ... (2016.01.26. 17:20) Ürgehát?

Címkék

Szilveszteri és Újévi babonák!

2018.12.31. 12:04 Reffi Admin

Számos hagyomány, népi jóslat, időjárási megfigyelés és hozzá kapcsolódó állattartási szokás köthető szilveszter és újév napjához, amelyek tájegységenként más-más változatban ismertek.

00530.jpg

Ezek közül a szilveszteri és újévi babonák, népszokások közül a legnépszerűbbeket gyűjtöttük össze. Íme.

komment

Jogosítvány érvényessége - VÁLTOZÁS!!!

2017.01.28. 17:59 XIV. János

A vezetői engedély kiállításánál az érvényességet általában úgy kell meghatározni, hogy a lejárat hónapja és napja az egészségügyi érvényességi időponton belül megegyezzen az okmány birtokosa születési idejének hónapjával és napjával

jogositvany-szabalyok-300x188.jpgEz azt jelenti, hogy aki mostantól újítja meg jogosítványát, annak lejárati dátuma meg fog egyezni születési dátumával.

komment

Búcsúzik az Iskola Facebook-os profilja!

2016.04.17. 11:45 Reffi Admin

Kedves egykori refi diákok!

Ez úton szeretnék elbúcsúzni minden volt tanártól, diáktól, szülőtől!

Sajnálatos módon a Facebookos profilt hamarosan törölni kell egy "jóakarónk" jóvoltából, akinek nem tetszett a kicsiny közösségünk.

Az elmult évek során sikerült egy áttekinthető, politikamentes oldalt létrehozni, mellyel kicsiny településrészünk volt iskolájának szerettem volna emléket állítani. Ápolva ezzel a közösségünk szellemét. Ezek után a közösségünk új formában kel életre, ahol már nem "ismerős"-ként szerepel a Reformátuskovácsházi Iskola.

Létre kell hozni egy oldalt, amire ezek után fel kell iratkozni. Ennek egyedüli hátulütője, hogy amennyiben a sok lájkvadász oldalra is "feliratkoztál", akkor az itt megosztott tartalmak néha elvesznek!

Ennek elkerülése érdekében az általatok nem látogatott oldalakról le kell iratkozni.

komment

A felújitott kis-iskola épületében...

2016.01.17. 13:13 Reffi Admin

A Reformátuskovácsházi Iskola Facebook-os üzenőfalán Bontovics Krisztián az alábbi bejegyzést tette közzé:

Információ, tájékoztatás, tények, a Járást 18 települését kiszolgáló TKKI Innovációs, Oktatási és Közösségi Központról (Mezőkovácsháza, Reformátuskovácsháza):

A több, mint 1000 négyzetméteres belső és 2000 négyzetméteres külső térrel (teljesen felújított termek, műhelyek, közösségi terek, kültéri játszótér és fitnesz eszközök) és a több, mint 130 millió forint értékű, minden korosztálynak megfelelő modern eszközparkkal felszerelt Türr István Képző és Kutató Intézet Innovációs, Oktatási és Közösségi Központja 2016 tavaszán (március, április) Mezőkovácsházán (Reformátuskovácsháza) fog megnyílni.

komment

Vílághírű a refkovácsházi Ektomorf!

2015.05.04. 10:34 Reffi Admin

Nemrég láthattunk egy riportot Farkas Zolival az RTL klub-on.

komment

süti beállítások módosítása